szon-sportoldal

2007.11.29. 14:47

Bogdányi a válogatott kapusa

<p>Harminchét alkalommal védett eddig a magyar női labdarúgó-válogatottban.</p>

Szinte a lehető legtávolabb került a nyírbogdányi szülői háztól Szvorda Melinda akkor, amikor úgy döntött, hogy Szombathelyre költözik. A magyar női labdarúgó-válogatott kapusa egri, miskolci és győri állomáshelye után érkezett meg Vasba, ahol azóta is vasakarattal véd, mi több, futballmeccseket vezet.

– A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumba jártam számítástechnikai szakra, utána felvettek az egri főiskola testnevelés szakára. Ott kezdtem el igazolt játékosként focizni, 18 évesen bemutatkoztam az NB I-ben – idézte fel a szárnybontogatás időszakát Melinda. – Három évet töltöttem a hevesi csapatban, onnan Miskolcra igazoltam. A főiskola után következett a győri ETO, ám két meccset követően megsérültem, és kihagyásra kényszerültem. Szombathelyre 2003 tavaszán kerültem. Fél évet Sindelfingenben légióskodtam a Bundesligában, térdsérülés miatt döntöttem a hazatérés mellett. A válogatottban eddig 37-szer játszottam Bacsó István, Telek András és Vágó Attila kapitánykodása során.


Olyannyira imádja a labdarúgást, hogy játékvezetőként is járja a pályákat.

– Az országos keret tagja voltam, amikor Németországba igazoltam kapusként, valószínűleg emiatt nem maradtam tartósan a legmagasabb szinten bíróként. Azóta 24 férfi felnőtt NB III-as meccset vezettem, utóbb a Zalaegerszeg II–Csorna találkozón fújtam a sípot. Ősszel a Mór–Sopron Magyar Kupa-mérkőzésen lengettem. Szombathelyen amatőr alapon játszunk az élvonalban, mellette adminisztrátorként dolgozom. Hamarosan szeretnék még újra külföldön védeni – árulta el végezetül a Nyírbogdányba ritkán, ám annál nagyobb nosztalgiával hazatérő sportember.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!