Szigetszentmiklós

2013.03.10. 22:37

Szívélyes vendéglátás „miklósi módra” SZTK – Ajka 2:0 (1:0)

<strong>Második értékes tavaszi győzelmét aratta a Szigetszentmiklós. Az ellenfél ezúttal a 16 hete veretlen, a bajnokságban 3. helyen álló FC. Ajka volt.

A magabiztos, komoly játékerőt képviselő ajkai csapat nem ilyen fogadtatásra számított, hiszen egy szép, hazai támadás után már a 4. percben hátrányba került. A félidő hátralévő részében elsősorban a pálya középső harmadában folyt nagy küzdelem. A vendégek csak egy-egy játékhelyzetben igazolták jó hírüket, nem tudtak mezőnyfölénybe kerülni, és a kapunkra sem jelentettek komoly veszélyt. Köszönhető mindez a múlt héten is tapasztalt határozott, kemény védekezésünknek, valamint bátor és gyors egy-egy elleni támadójátékunknak. Sokat javított játékunk minőségén, hogy végig a pályán volt Barna Zsolt (egy hete eltiltás miatt nem játszott). Fáradhatatlanul szedegette össze a labdákat, átadásaival fazont adott támadásainknak.

Az ajkai focisták eközben több (általában felesleges) szabálytalanságot követtek el, amely később a vesztüket okozta: a félidő lefújása előtt egy, az 56. percben még egy mezőny-, és egy bemelegítést végző cserejátékos is a kiállítás sorsára jutott. Az immár kettős emberelőnyt azonnal gólra váltottuk, és az 58. percben kialakult a 2:0-ás végeredmény.

A mérkőzés utolsó harmadában az ajkaiak hitüket vesztve várták a meccs végét, a mieink pedig őrizték a biztos vezetést. A labdatartás, és a biztonsági játék meghozta az eredményét – bár néhány idősebb szurkoló hiányolta az újabb gólokat.

A közönség nagy része értékelte a produkciót. A meccs végén megszólalt a dob, és a focisták a lelátó elé vonulva fogadták a szurkolók gratulációját.

A tavaszi mérleg eddig imponáló, jövő szombaton újabb rangadó: 15:00-kor a Tatabánya lesz a vendégünk.

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK–FC AJKA 2–0 (1–0)

Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Farkas Á. (Demeter, Galán R.)

SZTK: Kozma T. – Milos, Jakovljevics, Ducic – Barna Zs., Kvekveskiri – Cziráki (Zsivóczky, 79.), Khous (Besztercei, 65.), Kollega – Fekete Á. (Doucoure, 87.), Takács T. Vezetőedző: Zoran Kuntics

AJKA: Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Nagy B., Kanta Sz., Horváth A. – Mihalecz P., Sowunmi (Czanik, 80.), Major N. Vezetőedző: Németh Zoltán

Gólszerző: Takács T. (1–0) a 4., Ducic (2–0) az 58. percben

Kiállítva: Major N. (második sárga lap után) a 43., Nagy B. (második sárga lap után) az 56., Szabó L. (játékvezető megsértése miatt a kispadról) a 56. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!