Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.05.13. 15:11

„Ez bizony tornádó volt”

Vaja - A helyiek szerint egy harminc méter széles sávban mindent felkapott a vihar.

Vaja - A helyiek szerint egy harminc méter széles sávban mindent felkapott a vihar.Korábban már beszámoltunk arról, hogy a vasárnap megyénkbe érkező vihar és jégeső milyen károkat is okozott a megyében. Portálunk a legnagyobb pusztítás helyszínén, Vaján járt utána annak, a helyiek miként is élték meg a pusztító erejű szélvihart.

– Mikor kinéztem az udvarra, azt láttam, hogy a szél felkapja a hintát, a levegőben pedig csak úgy repkednek a tégla- és cserépdarabok – mesélte a vajai Jóni Miklós, aki a vihar után szinte rá sem ismert saját udvarára. – Darabokban hevert a kéményünk, a disznóól maradványai és a tetőcserepek szintén szanaszét szóródtak a földön. Azt mondják, hogy szél volt, de a szél ilyet nem csinál. Egy harminc méter széles sávban minden a levegőben röpködött, a bicikli, a tyúkok. A szomszédban egy ötven éves diófát csavart ki a tornádó. Mert ez bizony az volt – meséli a férfi, aki áldja az eget, hogy kötött a házára biztosítást. Beszéltem már a biztosítóval, azt mondták, várni kell egy pár napot a kárszakértőre.

 

Négy perc alatt

Egy szomszédban sem festett rózsásabban a helyzet, Székely András Török Ignác utcai portája is magán viselte még a vasárnap délutáni vihar nyomait.

– A hatalmas morajlásra jöttem ki, akkor már a cserepek a levegőben repkedtek. Ezután a szél felkapta a majd két mázsás filagóriát. Gondolhatja, mennyire megijedtem, így inkább jobbnak láttam visszahúzódni a biztonságot jelentő négy fal közé – elevenítette fel a vasárnapi eseményeket az egyedül élő vajai férfi, aki szerint úgy négy perc alatt zajlott le ez a szörnyű pusztítás. – Az ablakaim is berobbantak, belülről kellett tartanom az ajtót, hogy be ne szakadjon az is.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a férfinek volt biztosítása.

 

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!