Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.24. 16:19

Régióegyesítés összefogással

<p>Nyírbogát - Kisgazda szervezetek határozatai a termőföld és a gazdálkodók védelmére címmel tartott sajtótájékoztatót vasárnap délután Nyírbogáton dr. Simon Miklós, a település polgármestere, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke és dr. Turi-Kovács Béla a KPE elnöke.</p>

A Kelet-Magyarországi KPE-KPSZ regionális értekezletén elhangzott: a kormány által bevezetendő Egységes Mezőgazdasági Támogatási Rendszer (SPS) Magyarországon az eddig is túlsúlyra jutott nagybirtok további megerősítését jelenti, s mind Szabolcs, mind Hajdú megyében ellehetetleníti a mezőgazdaságból élő kisebb gazdákat.

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetség minden alkotmányos eszközzel meg kívánja akadályozni az SPS-rendszer bevezetését, hiszen a falvak megmaradása, azok életképességének megtartása csak úgy lehetséges, ha a termőföld a magyar gazdák tulajdonában marad.

A megalakult Kelet-Magyarországi Kisgazda Regionnális Szervezet vezetője, dr. Simon Miklós lett, kinek feladata, hogy képviselje szabolcsi és a Hajdú megyében élő gazdálkodók érdekeit.

– Elfogadhatatlan, hogy a külföldi felvásárlók, monopolhelyzetüket kihasználva, arra kényszerítsék a termelőket, hogy a nehéz munkával előállított terményeiket mélyen áron alul értékesítsék! – szólt az aktuális piaci problémákról dr. Turi-Kovács Béla.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!