Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.29. 14:53

Koncertek a Véső utcában

<p>Nyíregyháza - A 2007-es év legjobb gyereklemezéről, a Fonogram-díjas Cipity Lőrincről csendülnek fel ezen a koncerten erdélyi, felvidéki népdalok és megzenésített versek.</p>

Augusztus 30. szombat, Véső utca

Gyerekkoncert: 15 óra: Szalóki Ági

A 2007-es év legjobb gyereklemezéről, a Fonogram-díjas Cipity Lőrincről csendülnek fel ezen a koncerten erdélyi, felvidéki népdalok és megzenésített Nemes Nagy Ágnes-, Weöres Sándor- és Kányádi Sándor-versek, napjaink egyik legjobb hazai énekesnőjének előadásában.

16.15: Folkfusion

A legkiválóbb nyíregyházi muzsikusokból álló, Kazár Pál vezette zenekar dalaiban a hagyományos népzenei hangzás és a modern groove sound ötvöződik. A közelmúltban átalakult formációról az elkövetkező években valószínűleg még sokat fogunk hallani.

17.30: Fellegini Klezmer Gipsy Band

Ez a nem mindennapi együttes a közelmúltban alakult az opera- és klezmerénekes Fellegi Balázs kezdeményezésére. A zenekar tagjai a legnevesebb magyar nép- és világzenészek közül verbuválódtak. A roma muzsika és a klezmer fúziója különleges zenei élményt ígér, amit csak fokoz a Chalabanból ismert Said Tichiti közreműködése.

Augusztus 31. vasárnap, Véső utca

Gyerekkoncert, 15 óra: Tükrös zenekar

A magyar népzenét játszó együttesek élvonalába tartozó Tükrös Zenekar 1986-ban alakult. Főként szatmári és mezőségi zenéket szólaltatnak meg koncertjeiken. Legutóbbi, Vígan legyünk! című lemezük, amely a gyerekek számára készült, megérdemelten aratott óriási sikert kicsik és „nagyok” körében egyaránt. 2001-ben megkapták a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést.

16.15: Dilber

A Dilber szó szépséges nőt, szeretőt jelent. Az együttes ennek a képzeletbeli nőnek a vonásait mutatja be a magyarországi délszláv nemzetiségek és a Balkán-félszigeten élő népek archaikus és feldolgozott népzenéjén keresztül. A zenekar énekesnője, Berger Hannah egyaránt rendkívül otthonosan mozog a kis-ázsiai és a török népzene világában.

17.30: Zuboly

Az elmúlt évek legnagyobb felfedezésének számító Zuboly zenekar új színt hozott a magyar világzenébe, stílusukat rapromantiknak nevezték el. A hagyományos népzenét rappel ötvözik, a népi hangszereket pedig hol szájharmonikával, hol szaxofonnal vagy éppen falevéllel egészítik ki. Zenéjüket letisztult egyszerűség, frissesség, ötletesség és humor jellemzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!