Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.28. 15:40

„Épeszű ember nem ugrik…”

<p>Nyíregyháza – Ennek ellenére szép számmal vesznek részt ejtőernyősök a XLVI. Ejtőernyős Magyar Nemzeti Bajnokságán, amelynek házigazdája a Nyírségi Ejtőernyős Klub.&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/__p_esz__369__ember_nem_ugrik___2008_08_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="„Ép eszű ember nem ugrik…” 2008.08.28." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ugr%C3%A1sqk.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ugr%C3%A1sqk2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A háromnapos verseny augusztus 28. és 31. között zajlik Nyíregyházán, amelyen 13 csapat 52 versenyzője küzd a bajnoki címért. Emellett 8 technikás ugró is megtiszteli a bajnokságot.

Akik a nyíregyházi repülőtér környékén jártak ma, azt tapasztalhatták, hogy óriási a nyüzsgés, az égből pedig úgy potyognak ejtőernyősök, mint a záporeső. Természetesen az égi áldásnál jóval szabályszerűbben történtek a földre érkezések. Ez nem is csoda, elvégre az ifjúsági és utánpótlás kategória mellett mester fokozatú ejtőernyősök is összemérik tudásukat.

A versenyszámok között megtalálható a csapat célbaugrás, az egyéni célbaugrás, illetve a stílusugrás. Az eredményhirdetések – várhatóan az utolsó napon – a végső versenyszám után nagyjából két órával történik.

A verseny igazgatója Figetczky Attila elmondta, hogy a bajnoki címek eldöntésén túl a sportág népszerűsítése a cél. Elvégre az ejtőernyőzés egy nem mindennapi sport, de akit egyszer „megfertőz” nem tud róla lemondani.

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!