Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.23. 11:29

Vajh, mi lehet Vaja baja?

<p>Vaja - Egyedüli szabolcs-szatmár-beregi településként pályáztak a városi rangra.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/vajh-mi-lehet-vaja-baja/cn/szon-news-km_01-20080623-112754">A tavalyi eredményhirdetés <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Július elsejével újabb nyolc település kaphat városi státust az országban.

Összesen huszonhárom nagyközség pályázott, a szakmai grémium ajánlásával az önkormányzati miniszter végül Csákvárt, Halászteleket, Isaszeget, Pusztaszabolcsot, Zamárditm Rudabányát, Hajóst és Fertőszentmikóst illetheti a köztársasági elnök a városi ranggal. A sajátságos versenyfutásban lemaradt helységek között található Vaja is.

– Először pályáztunk, hivatalos értesítést még nem kaptunk az elutasítás okairól. Ezzel együtt jövőre is megpróbáljuk, január végéig kell beadni az újabb jelentkezést. Tisztában vagyunk azzal, hogy elsőre nem szokás odaítélni a titulust, ezért aztán nem adjuk fel – kommentálta a hírt Takács Tibor, a közel 3900 fős település jegyzője.

Tavaly Mándok kapott kitüntető rangot, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 25. városa lett.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!