Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.07. 13:53

Olvasónk szemével a Nemzeti Vágtáról

<p>Nyíregyháza - Neki sikerült! Minden elismerésünk és gratulációnk ezúton is szóljon neki! Csakhogy: ezen a fantáziát megmozgató, sokakat lázba hozó Nemezti Vágta elnevezésű rendezvényen a mi városunk olyan semmitmondó standdal volt jelen.</p>

- Nagy örömmel láttam a mai lapban, hogy egy egész oldalt szenteltek Suták Vanda vasárnapi teljesítményének – reagált „azon melegében„ elküldött elektronikus levelében kedves olvasónk a Kelet-Magyarország keddi számának 3. oldali, a Nemzeti Vágta győzteséről készült összeállításunkra.

„Nagyon szurkoltunk mi is, hogy Nyíregyházának és természetesen saját magának is szerezzen dicsősséget ez a fantasztikus lány. Neki sikerült! Minden elismerésünk és gratulációnk ezúton is szóljon neki! Csakhogy: ezen a fantáziát megmozgató, sokakat lázba hozó Nemezti Vágta elnevezésű rendezvényen a mi városunk olyan semmitmondó standdal volt jelen, hogy arra csak legyinteni lehetett. Szombaton családom egyik tagja, vasárnap egy jó barátnőm járt ott, és – egymástól függetlenül – mindketten ilyen szomorú tapasztalatról számoltak be. Kérdezem: hol volt a város marketingje, kommunkációs csatornái?

Ha tudjuk, hogy nekünk ilyen kaliberű lovaink, lovasaink neveztek (nem esélytelenül), akkor bizony többet kellett volna készülni másoknak is erre a rendezvényre. A sikerben fürdeni jó érzés, mi magunk is örültünk, tapsoltunk a képernyő előtt és még biztosan sokan, de a lehetőség, ami e sikerben rejlik, bizonyos értelemben kihasználatlan maradt. Ne legyen igazam, de most ez a véleményem„ – írta Ganzler Istvánné.

Elmaradt a körítés

Olvasónk kritikai észrevételét, továbbítottuk az Első Nyírségi Fejlesztési Társasághoz. Vámosi Vanda volt annak a két ifjú hölgynek egyike, akik a nyíregyházi polgármesteri hivatal felkérésére vállalták, hogy a fővárosban a nyíregyházi standon a hostess feladatokat ellátják a múlt hét végén.

– Mi azt a promóciós anyagot tudtuk kiállítani, amit kaptunk a várostól, de annak minőségével nem is volt semmi hiba – szögezte le előljáróban Vámosi Vanda.

– Fogytak is a gyönyörű prospektusaink, idegenforgalmi kiadványaink, méghozzá – különösen a Sóstógyógyfürdőre, illetve az Állatparkra irányuló élénk érdeklődésnek megfelelően – akkora ütemben, hogy haza kellett szólnunk szombat délután Nyíregyházára utánpótlásért, amit meg is hoztak vasárnap reggel.

Ami a többi standdal összhasonlítva valóban hiányolható, pláne lokálopatrióta szemmel, az az idegenforgalmi marketing körítés elmaradása, mint például a hátteret borító plakátok, nyírségi jellegzetességek látványa, s egy kis szabolcsi akácméz-, vagy szatmár-beregi pálinka kóstoltatása. Ezek elmaradtak, ám elmondhatom, ennek ellenére minden látogató – köztük egy csomó külföldi is – pozitív véleménnyel volt az ingyenes kiadványaink magas színvonaláról.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!