Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.16. 16:50

Időhúzásra játszik a Fidesz?

<p>Nyíregyháza – Fidesz-mese az M3-as autópályáról címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Gazda László országgyűlési képviselő az MSZP megyei irodájában.</p>

Elmondta, a kormány korábban már döntött az M3-as autópálya megyénkbeli folytatásáról: a Nagykálló-Nyíregyháza szakasz PPP-s finanszírozási konstrukcióban épül tovább, ehhez kapcsolódik Vajánál az M49-es gyorsforgalmi út kiépítése.

A kormány határozati javaslatot nyújtott be, sürgősséggel, módosító javaslat nélkül egy szakaszban lezárulhatott volna a vita, s határozat születhetett volna a folytatásról június 9-én. Ám a koncessziós szakasz előkészítése kitolódik, mivel az utolsó pillanatban módosító javaslatot nyújtottak be fideszes képviselők. Az országgyűlés elnöke őszre napolta a részletes vitát, így az autópálya előkészítés mintegy öt hónappal csúszik. – A legszomorúbb, hogy szó sincs érdemi javaslatokról, a képviselők célja az autópálya-építés lépéseinek hátráltatása lehetett – mondta Gazda László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!