Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 10:53

Agyunkra mehet a kullancs

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. tevékenységei közé tartozik a kullancs elleni védekezés is.&#160;<A href="http://www.szon.hu/engine.aspx/page/article-index-download/dc/IM:szon:newspaper-kmtippek">Országos kimutatás&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Általános problémáról van szó, hiszen az állatok élettere az erdőkből áttevődött a városi parkokba, kertekbe is, ezért fokozottabb figyelmet kell fordítani a kártevőkkel szemben. A Magyar Kullancsszövetség kimutatása szerint az elmúlt két évben 65 százalékkal nőtt a kullancsok okozta agyvelőgyulladásos megbetegedések száma. Eddig az Actellic 50-es szerrel védekeztek a szabolcsi megyeszékhelyen, melynek forgalmazását 2006 szeptemberétől, használatát 2007 decemberétől betiltották az Európai Unió területén.

– Az illetékes szakemberekkel együtt szeretnénk kialakítani egy egységes állásfoglalást, mely alapján egy új technológia alkalmazásával a jövőben is az eddig megszokott, és elvárt hatékonysággal végezhetjük Nyíregyházán a kullancs elleni szervezett védekezést – közölte Hámoriné Rudolf Irén, a Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!