Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.19. 16:27

Évfolyamtalálkozó a „12-es” iskolában Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A közös vacsorán ismét szóba kerültek az első diákszerelmek, a felejthetetlen csínytevések, s hálásan emlékeztek az egykori diákok mindarra a szépre és jóra, emberségre és pedagógusi hitvallásra, amelyet egy életre magukkal vittek. <dia width="900" height="700" alt="Évfolyamtalálkozó a „12-es” iskolában Nyíregyházán 2008.05.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_vfolyamtal_lkoz__a__12_es__iskol_ban_Ny_re/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Évfolyamtalálkozó a „12-es” iskolában Nyíregyházán 2008.05.19." /></a></dia></p>

Különleges találkozónak adott otthont május 17-én Nyíregyházán a Vécsey Károly Általános Iskola. Azon évfolyam diákjai adtak ugyanis egymásnak randevút, akik 1972-ben fejezték be itt az általános iskolai tanulmányaikat. Igaz, akkor még a 12. Sz. Általános Iskola elnevezést viselte az oktatási intézmény.

A találkozó meghittségét fokozta, hogy több pedagógus is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, s közösen elevenítették fel a szép emlékeket volt nebulóikkal. Igaz, az osztálytársaknak, az évfolyamtársaknak okozott némi fejtörést, miközben a mostani arcvonásokat próbálták beazonosítani 36 évvel ezelőtti kisfiúk és kislányok képmásával. Az általános iskolai beszélgetést a Tiszti Klubban egy közös vacsora követte, amelyen természetesen ismét szóba kerültek az első diákszerelmek, a felejthetetlen csínytevések, s hálásan emlékeztek az egykori diákok mindarra a szépre és jóra, emberségre és pedagógusi hitvallásra, amelyet egy életre szólóan magukkal vittek a 12. Sz. Általános Iskolából.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!