Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.30. 17:44

Veszélyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fejlõdése?

<p>Nyíregyháza - Veres János: egy esetleges nagyberuházás–stop, amelyet Orbán Viktor említett meg a napokban nyilvánosságra került beszédében, komoly veszélyeket hordozna megyénk lakosságára nézve.</p>

Az MSZP nem kíván olyan átalakulást támogatni Magyarországon, ami a Horthy-rendszert idézi, mert túlhaladott eszméket akar a gyakorlatban bevezetni, szögezte le elöljáróban Veres János a párt megyei elnöke pénteken Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján. A tájékoztató  témája Orbán Viktor nyilvánosságra került beszédének az állami nagyberuházások leállításáról szóló részlete beteljesülése esetén, annak megyénk fejlődésére gyakorolt hatása volt.

– Ha a nagyberuházásokkal ez megtörténik, akkor Szabolcs-Szatmár-Beregben nem valósulnak meg olyan, az EU által is finanszírozott programok, mint az M3-as autópálya Nyíregyháza utáni szakasza, továbbá a Nyíregyházi Állatpark fejlesztése, a Tiszadobi kastély rekonstrukciója, a Záhony Gazdasági Körzet több mint 30 milliárdos fejlesztése, és a Hit és Egészség Program, amely Máriapócs és Nyírbátor térségének fejlődését célozza – sorolta a megyei pártelnök, pénzügyminiszter.

A nagyobbik ellenzéki párt megyei szervezetének lapunk pénteki számában lehozott tájékoztatóján elhangzottak kapcsán Veres János fontosnak tartott megjegyezni: „Olyan fajta alantas vádaskodások hangzottak el Fidesz részrõl, ami már elképesztõ. Számomra azonban az a fontos, hogy az említett fejlesztések megvalósulását megyénkben ne akadályozza meg senki.„

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!