Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.17. 18:47

Trolibuszok Nyíregyházán?

<p>Egy a forgalom elől elzárt útszakaszon szombaton kipróbálták, milyen lenne ha troli közlekedne Nyíregyházán, meglestük a tesztet. <DIA width="900" height="700" alt="Trolibuszok Nyíregyházán? 2008.05.17."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Trolibuszok_Ny_regyh_z_n__2008_05_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Trolibuszok Nyíregyházán? 2008.05.17." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Trolibuszok Nyíregyházán? II. 2008.05.17."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Trolibuszok_Ny_regyh_z_n__II__2008_05_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Trolibuszok Nyíregyházán? II. 2008.05.17." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/troli-busz-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

18:30: Véget ért a nyíregyházi repülőtéren, a szombaton rendezett XV. Országos Közösségi Közlekedési Járművezetők  Forgalombiztonsági Vetélkedője.

A legjobbakat díjazták, és jók sokan voltak, mint ismeretes a verseny autóbuszos részét rendezték Nyíregyházán, a villamossal végzett feladatok házigazdája Debrecen volt. Csak egy számot mondunk a jutalmakról tenisz hasonlattal szólva 4 millió forint összdíjazás került kiosztásra.

15:20: Az országos közúti tömegközlekedés vállalatainak járművezetői meghatározó jelentőséggel bírnak a közlekedési kultúrára, a közlekedés biztonságának alakítására.

Vezetési tudásuk, elméleti felkészültségük záloga a biztonságos közlekedés.
A tömegközlekedési vállalatok a járművezetők rátermettségének összemérésére megrendezik Nyíregyháza Repülőterén szombaton a XV. Országos Közösségi Közlekedési Járművezetők Forgalombiztonsági Vetélkedőjét autóbusz, trolibusz és villamos kategóriákban.

A verseny megszervezésére és lebonyolítására a SZABOLCS VOLÁN Zrt. kapott felkérést, és így kerül sor Nyíregyháza Repülőterén elméleti és gyakorlati versenyre. A villamos gyakorlati versenyének helyszíne Debrecen.
A szervezők bíznak abban, hogy a vetélkedő meghirdetésével a közlekedési vállalatok a közlekedésbiztonságra fokozott figyelmet fordítanak, melynek eredményeként csökken a közlekedési balesetek száma, emelkedik a szolgáltatás színvonala.

A verseny helyszínén a látogatók számára lehetőség nyílik az egyik jármű kereskedő cég autóinak kipróbálására, valamint veterán autó és motor kiállítás várja az érdeklődőket.

PROGRAM

07.30 – 08.00 Versenybizottsági megbeszélés
08.30 – 09.30 Versenyzõk, meghívottak és kísérõk érkeztetése, regisztráció
10.00 – 10.30 Megnyitó
10.30 – 11.00 Elméleti verseny
11.00 – 15.00 Gyakorlati verseny
11.30 – 14.30 Ebéd
15.30 – 16.30 Eredményhirdetés, díjkiosztás
Fõ támogatók
OTP Garancia Biztosító Zrt.
Országos Balesetmegelõzési Bizottság
Fõvárosi Balesetmegelõzési Bizottság

A megnyitóban Ignácz László a Szabolcs Volán vezetője köszöntötte a messziről érkezett versenyzőket, Komáromi Endre az ORFK részéről a vetélkedés hasznát elemezte. Ezt követően elkezdődött a tesztlapok kitöltése, majd utána a gyakorlati verseny. A tiszta versenyzés érdekében a pályát nem a hazaiak állították össze, a tesztlapokat pedig szombat reggel Budapestről hozták, így a hazai pálya nem jelentett előnyt a szabolcsi buszvezetőknek.

A versenyző járművek közt az egyik pályán (lehajtott áramszedővel) trolik indultak egymás után. A nagy tömegű járművekkel igazi bravúrnak tűnt a szigorú rendőrök által centire lemért oldal, és fartávolság tartása. Az eredmény hirdetésre délután kerül sor.

Kapcsolódó cikkek:

Forgalombiztonsági vetélkedő Nyíregyházán
Az országos közúti tömegközlekedés vállalatainak járművezetői nagymértékben hatással vannak a közlekedési kultúrára, a közlekedés biztonságának alakítására, hiszen vezetési tudásuk, elméleti felkészültségük záloga a biztonságos közlekedés.

Állt a villamos- és a trolibusz közlekedés a belvárosban
Megállt a villamos és a trolibusz közlekedés a belvárosban szerdán délelőtt, miután egy felsővezeték tartóhuzala elszakadt, Debrecenben, a Piac és a Kossuth utcák kereszteződésében.

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!