Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 15:24

Túl sok a véletlen - mondja a Fidesz Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A városvezető koalíció előre finanszírozni akarta a társaság hiányát, épületátadással akarta pótolni a veszteséget, noha annak mértékét csak az év végi adatok mutathatják majd meg. Ehhez nem járultunk hozzá.</p>

Dr. Hajzer László frakcióvezető-helyettes a Volánnal kapcsolatos határozatot frakciójuk sikereként könyveli el.
- Kiharcoltuk, hogy a városlakók számára a legjobb döntés születhessen meg. A helyzet furcsa volt, hiszen a városvezető koalíció előre finanszírozni akarta a társaság hiányát, épületátadással akarta pótolni a veszteséget, noha annak mértékét csak az év végi adatok mutathatják majd meg. Ehhez nem járultunk hozzá, és örülünk, hogy sikerült végigvinni álláspontunkat.

Dr. Vinnai Győző frakcióvezető a Városkép Kht. üzleti tervével kapcsolatos napirendről szólt. A városvezető koalíció és az ügyvezető tevékenységével nem ért egyet, kritikáját nem az ott dolgozóknak címezte.
- A városi médiában nincs médiaegyensúly, a frakciónk véleménye alig jelenik meg az önkormányzat lapjában, a városi televízióNyílt tér műsorában pedig a műsorvezető elfogultsága miatt nem kívánunk szerepelni. Továbbra is ellenezzük a reklámfelületek értékesítésével kapcsolatos szerződést, azt is sérelmezzük, hogy a polgármester szignálta a szerződést anélkül, hogy a testületet megkérdezte volna erről.

Vinnai Győző azt hangsúlyozta félelemmel tölti el őket, hogy a Városkép Kht. koncorciummá kíván alakulni, hogy így pályázzanak regionális csatornára. A fideszesek szerint ez minden bizonnyal baloldali televízió lesz hiszen kapcsolatba kerülnek a Kapolyi László nevével fémjelzett céggel és a kormány által támogatott, a hírekben mostanában gyakran emlegetett Advertummal is.
- Túl sok a véletlen, a testület tudta nélkül ilyen lépés nem születhet így a beszámolót nem fogadtuk el - mondta a frakcióvezető.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!