Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.29. 16:16

Szociális háló és Trianon volt a téma Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A párt szükségesnek látja a rosszul működő szociális rendszer megváltoztatását.</p>

Megyeszerte megemlékezésekkel, koszorúzással készül a Jobbik Magyarországért Mozgalom nyíregyházi szervezete a Trianon – évfordulóra – mondta el Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. –

Kötelességünk emlékezni június 4-re, a magyarság legnagyobb sorstragédiájára, s bár vannak megemlékezések szerte az országban, a magyar társadalom, de inkább a magyar parlamenti politika fél beemelni Trianont a hivatalos állami megemlékezések sorába. Ezért szeretnénk egy Trianon – emlékművet felállítani Nyíregyházán, amely közadakozásból és a párt támogatásával valósulna meg.

A párt ugyanakkor szükségesnek látja a rosszul működő szociális rendszer megváltoztatását is. – A szociális háló az abba bekerülő, és az arra rászoruló lakosság számát duplázza és hatványozza, a problémára az eddig munkanélküli, segélyekből élő emberek közmunkaprogramba való bevonása a megoldás.

Ezzel párhuzamosan a családi pótlék rendszerét is meg kell reformálni – hangzott el. – Javaslatunk szerint csak a harmadik gyermekig járna a családi pótlék, ezen felüli gyermekszám esetén a családok az adóból való jóváírás formájában kapjanak gyermekek után támogatást.

- Varró Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!