Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.19. 12:15

Rálőttek a rendőröket veszélyeztető csempészautóra

<p>Vásárosnamény - A Vám és Pénzügyőrséggel a csempészet visszaszorítására folyatott Tornádó együttműködés keretében a Barabási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei szombatra virradó éjszaka Vásárosnamény térségében akartak igazoltatni egy autóst.</p>

A jármű a rendőri jelzés ellenére először továbbhajtott, de egy mellékúton megállásra kényszerítették. Vezetője a mögé érkező rendőrautóból kiszálló járőrök felé kezdett tolatni. Mivel a kocsi ez egyenruhások testi épségét veszélyeztette, az egyik rendőr először kétszer a levegőbe, majd a továbbra is felé tartó autó kerekeire célozva lőtt. A sofőr ekkor ismét sebességbe kapcsolva elhajtott.

A járművet a közelben lefoglalták, benne kb. 10.000 doboz, 5,8 millió forint értékű cigarettával. A helyszínen elfogtak, majd őrizetbe vettek egy 29 éves nagykállói férfit. A csempészet ügyében a Vám és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala jár el, a gépkocsival elkövetett hivatalos személy elleni erőszak ügyében a nyomozó ügyészséget értesítették. A figyelmeztető lövés és a járműre leadott lövés nem minősül fegyverhasználatnak, a parancsnoki kivizsgálás szerint jog-, és szakszerűek voltak, személyi sérülés nem történt.- tájékoztatotta lapunkat Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!