Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.19. 10:45

Püspökök tanácskoznak Máriapócson

<p>Máriapócs - Az egyházi vezetők megbeszélései zártkörűek, azonban az esti a szent liturgiákat mindenki látogathatja.</p>

Az európaigörög katolikus püspökök éves tanácskozását az idén Máriapócson tartják május 20. és 22. között. Európa országaiból több mint 30 püspök és apostoli kormányzó jön össze Máriapócson, hogy az aktuális kérdéseket megbeszélje, illetve tapasztalatot cseréljen. Jönnek a tanácskozásra résztvevők Belorusziából, Csehországból, Lengyelországból, Olaszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából. A tanácskozások zártkörűek, de az esti ünnepélyes szent liturgiák nyitottak, mindenki számára látogathatók.

Május 20-án 17 órától a máriapócsi kegytemplombanukrán nyelvű liturgiát végeznek, a szentbeszédet Lubomyr Husar bíboros, kiev-halicsi nagyérsek mondja, énekel a Lembergi Papnevelő Intézet Kórusa. Május 21-én 17.30 órától a nyíregyházi püspöki templomban dr. Keresztes Szilárd apostoli kormányzó végez ünnepélyes szent liturgiát, melyen dr. Erdő Péter bíboros prímás, esztergom-budapesti érsek mondja a szentbeszédet. Énekelnek a Nyíregyházi Görög Katolikus Papnevelő Intézet növendékei. Május 22-én 16 órától a Hajdúdorogi Székesegyházban ószláv nyelvű szent liturgiát végeznek, a szentbeszédet Virgil Bercea nagyváradi püspök mondja. Énekel az Ungvári Papnevelő Intézet kórusa.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!