Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 11:02

Országos elődöntő Tiszavasváriban

<p>Tiszavasvári - A két napos verseny alatt nagyon sok hasznos ötlet került felszínre, melyek megvalósításával valóban szebb, otthonosabb, „élhetőbb lehet az iskola, s a résztvevő tanulók megtapasztalhatták az együtt munkálkodás örömét.</p>

A tiszavasvári Vasvári Pál Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban került megrendezésre a napokban a Szakiskolai Fejlesztési Program II. szervezésében lebonyolított Országos Projektvetélkedő Észak- Alföldi Regionális elődöntője. Az országban 70 iskola vesz részt a programban, és mindegyikben intézményi selejtezőket rendeztek. Az iskolai fordulón első két helyen végzett csapatok jutottak az elődöntőbe. Az idei vetélkedő a „Tegyük élhetőbbé iskolánkat” címet viselte. A szervezők 5-10 perc közötti bemutatókat vártak, amelyek lényege: mit változtatnának meg a tanulók környezetükön annak érdekében, hogy jobban érezzék magukat iskolájukban.

A színvonalas versenyen összesen húsz 4 fős csapat versenyzett, melyből a karcagi „A Profik” nevű csapat jutott a budapesti országos döntőbe.
A két napos verseny alatt nagyon sok hasznos ötlet került felszínre, melyek megvalósításával valóban szebb, otthonosabb, „élhetőbb lehet az iskola, ezen kívül a résztvevő tanulók megtapasztalhatták az együtt munkálkodás, az alkotás, a szereplés örömét, mely sokat segít a megfelelő személyiség kialakulásában. A szervezők mindent megtettek, hogy a versenyző csapatok, valamint a zsűri jól érezze magát és a visszajelzések alapján sikerült is – mondta el Hatalyák Judit, a rendezvény háziasszonya.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!