Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.14. 15:03

Megkóstolják egymás ízeit Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Május 15-én 9 órától étteremlátogatással egybekötve társalognak a fiatalok a múlt, a jelen és a jövő ízeiről. Délután főzés lesz a napirendben, hiszen este 7 órától nemzetközi vacsoraestet tartanak az iskolában. <dia width="900" height="700" alt="Megkóstolják egymás ízeit Nyíregyházán 2008.05.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_stolj_k_egym_s__zeit_Ny_regyh_z_n_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkóstolják egymás ízeit Nyíregyházán 2008.05.14." /></a></dia></p>

Hároméves projekt egyik állomása zajlik ezen a héten a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégiumában. Comenius Ételfesztivál kezdődött május 13-án s tart 16-áig az intézményben, melynek keretében a programban résztvevő holland, francia, norvég és máltaiiskolák diákjai vendégeskednek Nyíregyházán.

Az iskolások hétfőn és kedden érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, szerdán kiállítás nyílt a Sipkayban. A tanulók plakátokon mutatták be hazájukat, városukat, iskolájukat s kis ízelítőt is adtak konyhájukból. A kölcsönös ismerkedés után kötetlen beszélgetés kezdődött. Délután belvárosi séta és sóstói kirándulás szerepelt a programban.

Május 15-én 9 órától étteremlátogatással egybekötve társalognak a fiatalok a múlt, a jelen és a jövő ízeiről. Délután főzés lesz a napirendben, hiszen este 7 órától nemzetközi vacsoraestet tartanak a Sipkayiskola ebédlőjében. A menüben francia és norvég előétel, holland leves, magyar főétel szerepel, a desszertet a máltaiak készítik.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!