Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 18:40

Lefoglalták a csempészautókat az M3-on

<p>Nyíregyháza - Az M3-as megyei szakaszán történt ellenőrzésen az elsődleges összesítés szerint több nagy fogás esett – tájékoztatta olvasóinkat Erdős Zoltán rendőr alezredes.</p>

Elfogtak egy körözött személyt, 5 feljelentés született amiből egy engedély nélküli vezetés, 3 lejárt műszaki érvényesség, és egy lejárt zöld kártya miatt. 4 esetben szabtak ki összesen 45 ezer forint bírságot. A VPOP szűrése is jelentős eredményt hozott. Egy autóban 45 doboz cigarettát, egy másikban 90 kartonnyit foglaltak le. A járművezetők ellen jövedéki szabálysértés, illetve jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás, és természetesen mindkét járművet lefoglalták.

Közigazgatási eljárást indítottak a pihenőidő be nem tartása miatt, 1 millió 900 ezer forintnyi bírsággal kiegészítve. Nagyjából 100 kamion tengelysúlyát mérték meg a Nemzeti Közlekedési hatóság munkatársai, ebből 19 esetben volt túlsúly, egy esetben igen kirívó mértékben 40 tonna helyett 55-öt vitt a jármű. 2 esetben műszaki hiányosság, 3 esetben pihenő idő be nem tartása volt a gond 2 esetben kényszerpihenőt tartattak a sofőrökkel. A katasztrófavédelem veszélyes árut szállító járműveket vizsgált, és nem találtak hiányosságot.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!