Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 11:52

Kórházi–sajtótáj:Gyerekek gyűjtöttek gyerekeknek

<p>Nyíregyháza - Az adományt mozgásssérült gyerekek rehabilitációjára fordítják.</p>

Megható eseményre hívták meg a sajtó képviselőit kedden délelőtt a Jósa András Kórházba: a rozsrétbokori Váci Mihály Általános Iskola 137 diákja által gyűjtött 1 és 2 forintosok átadására került sor, amelyet összeget a kórház gyermekosztálya kapta meg.

– Összesen 40 475 forintot gyűjtöttek össze diákjaink, akiknek céljuk az volt, hogy segítsenek a kórházban fekvő kis betegtársaikon, és ezzel az adománnyal szebbé tegyék mindennapjaikat – mondta Illés Balázsné pedagógus, akit az átadásra három kis tanítványa is elkísért. A felajánlást dr. Vancsó Ágnes orvosigazgató és dr. Pethő Ágnes, a Gyermekrehabilitációs osztály vezetője vette át. A gyermekoszály vezetője megköszönte az adományt a gyerekeknek, és elmondta, hogy az összeget a mozgáskoordinációt fejlesztő eszközök beszerzésére fordítja a kórház. – Értékes ajándékot kaptunk, hiszen már gyermekként tenni valamit a kis betegtársakért nagyfokú empátiára és önzetlenségre utal – mondta az osztályvezető főorvos.

Varró Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!