Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.07. 08:11

Kinyíló „Hétszínvirág” Záhonyban

<p>Záhony - 2008. április 21-25-ig a záhonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde újra megnyitotta kapuit az intézménye iránt érdeklődő városlakók előtt.</p>

A hagyományos „Hétszínvirág napok” rendezvényen naponta más-más tevékenységre csábították az óvoda dolgozói a kicsinyeket. A vidám programsorozat részeként „bemelegíthettek” futással, zenés tornával, ügyességi sportgyakorlatokkal az ovisok és bölcsisek, majd a hét más napján jókedvű táncházban is kipróbálhatták ritmusérzéküket néptáncban és mazsorettben. Kreativitásuk a kézműves napon teljesedett ki, ahol szélforgók, tavaszi virágok, képek, koszorúk, terméstündérek dicsérték a gyermeki fantáziát.

Az április 22-ei Föld napja most szerves részeként épült be a környezetmegismerő-és természetvédő nevelést felvállaló óvoda heti eseményeibe. Szelektív hulladékgyűjtéssel üzent hadat a felnövekvő nemzedék egészségesebb, tisztább környezetéért, Földünk jövőjéért az intézmény:

- Papírgyűjtést szervezett az óvoda udvarán. Támogató: Kövesdi Péter, KELET-TRANS 2000 KFT.

- Használt elem (akkumulátor és mobiltelefon) gyűjtőedényeket helyezett el a folyamatos gyűjtés érdekében a FoReGo Magyarország Kft.

Az óvoda-bölcsőde része a Magyar Madártani Intézet által meghirdetett „Madárbarát Kert” mozgalomnak, s a zöld ünnep kapcsán egy magát megnevezni nem kívánó felajánló támogatásaként 10 új, s 4 felújított madárodúval gazdagodott az intézmény játszóudvara, kertje. A szülők az odúk festésével járultak a program sikeréhez. Az elmaradhatatlan természetjárás, séta kísérte a Föld napi programot. A nyílt hét záró rendezvényét új elem, rend-és katasztrófavédelmi bemutató színesítette.

A kíváncsi apróságok mindent megtapasztalva és kipróbálva vették birtokukba a tűzoltóság, rendőrség, határvadászok járműveit, egyes használati eszközeit, kifestőkön színezhették a polgárvédelemhez kapcsolódó rajzokat.  A névadó hét alkalmával így szerezhettek közvetlen, játékos, gyermeki tapasztalatokat a határvárosunk egyes területein szolgálatot végző felnőttek munkájáról. Támogatóink: Harmati Gábor r. alezredes kapitányságvezető, Záhony Rendőrség, Kovács Csaba határrendészeti kirendeltség vezető, Bereg Bevetési Alosztály, Pócsik Zoltán tű. alezredes, tűzoltóparancsnok, Záhony Tűzoltóság, Jászfai Csaba pv. alezredes, kirendeltség vezető.

Az elmaradhatatlan névnapi torta csodás ízével koronázta a „Hétszínvirág Napok” eseménysorozatát.

Petrika Józsefné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!