Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.27. 08:29

Kiállítás vizsgamunkákból Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A tárlaton szobrász, grafikus, festő, keramikus, bőrműves, textilműves, tűzzománcozott dísztárgykészítő-zománcműves szakos tanulók munkái láthatók.</p>

A végzős, ötödik éves növendékek vizsgamunkáiból rendez kiállítást a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium képző- és iparművészeti tagozata május 28-tól június 9-ig a Móricz zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A tárlatot május 28-án 15 órakor Zagyva László tagozatvezető nyitja meg.

A kiállításon szobrász, grafikus, festő, keramikus, bőrműves, textilműves, tűzzománcozott dísztárgykészítő-zománcműves szakos tanulók munkái láthatók. A felkészítők az oktatási intézmény művésztanárai: Németh Erika, Pintér Attila, Titkó Ildikó, Madarassí György Tamás, Gabulya Márta, Kapás Andrea, Jeles Ágnes, Vajda Mária.

A végzős diákok június első napjaiban tesznek szakmai vizsgát gyakorklatban és szóban, s ennek a megmérettetésnek a része a kiállított vizsgaremek is, amely több hónapos alkotómunka eredménye.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!