Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.31. 14:35

Hajnalig tartott a műszaki mentés

<p>Kisvárda - Péntek este Kisvárda és Ajak között frontálisan karambolozott egy Opel Vectra és egy üzemanyag-szállító tartálykocsi. <dia width="900" height="700" alt="Hajnalig tartott a műszaki mentés 2008.05.31."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hajnalig_tartott_a_m__369_szaki_ment_s_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Hajnalig tartott a műszaki mentés 2008.05.31." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-080531kvardai_mozi_ps_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A baleset nyomán a rakomány nélküli tartálykocsi az út alatt futó élővíz csatornába borult, és kis mennyiségű olaj került a vízbe, amit mentesítettek. A tartálykocsit a daru azt követően tudta kiemelni, hogy a hídkorlátot levágták.

A tragikus baleset okát a helyszínen nem tudták megállapítani, azt majd a műszaki szakértő vizsgálata után lehet megmondani, de tény, hogy az autó a viszonylag egyenes vonalvezetésű úton féknyom nélkül áthaladt a felezővonalon, és úgy vágódott nagy erővel a tartálykocsinak.

Az elsődleges feltételezés szerint lehetett elalvás, rosszullét, műszaki hiba, ezeket majd a vizsgálat hivatott tisztázni. A műszaki mentéssel a szakemberek hajnalban, nem sokkal 1 óra előtt végeztek. Az anyagi kár jelentős.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!