Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.05. 12:03

Dióhéjban Demecserből és Ófehértóról

<p>Demecser - Demecserben május 1-jén a DOC sportcsarnokban országos labdarúgó versenysorozat került megrendezésre.</p>

A kétnapos küzdelmet 4 korosztály számára rendezték meg. Jöttek vendégek többek között Nyíregyházáról, Debrecenből, Salgótarjánból. A verseny ideje alatt – 16 órakor – az egyik vendégcsapat vezetője a szolgálatot ellátó polgárőrnek – Nagy Lászlónak – jelezte, hogy az öltözőjükben több személy ruhájából pénzt loptak el.

A polgárőr egy személyt látott, aki nem volt hivatalos a rendezvényre, és gyanúsan viselkedett. Megkérdezte, hogy mit keresett az öltőzőnél, amire a kérdezett nem tudott választ adni. A polgárőrök visszatartották, az egyesület elnökét értesítették, aki a rendőrséget értesítette. A személyt a rendőrség átvette, aki később a lopást elismerte.

Ófehértói Tükör

Ismét sok érdekes írást talál az olvasó az Ófehértói Tükör napokban megjelent számában. A független kulturális kiadvány részletesen foglalkozik a ligettanyai bázis titkával. Az 1940-es évek végét, s az 1950-es évek elejét megidéző írásból kiderül, hogy félévszázaddal ezelőtt Ófehértó neve a katonai bázis miatt nem kerülhetett fel a földrajzi térképre.

A múltat idézi az a cikk is, amely az egyházi, oktatási és kulturális életet mutatja be 1930 és 1945 között, valamint találunk fejezeteket az ófhértói óvoda történetéről is. Még régebbre kalauzol vissza bennünket az a cikk, amely az ófehértói régészeti különlegességeket taglalja. Versek, rajzok színesítik továbbá a kiadványt, amelyben bemutatkoznak a Bocskai lányok is. Klára kerámiakészítő, Adrienn grafika szakon tanul a nyíregyházi Művészeti Középiskolában.

- M. Magyar László -


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!