Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.27. 20:59

Oros nem válik - derült ki vasárnap estére

<p>Az összes szavazat megszámlálását követően a nem hivatalos végeredmény szerint döntő többséggel a Nyíregyházához tartozásra szavaztak a vasárnapi választáson az orosiak.</p>

Az összesen 3460 érvényes szavazatból 1233 voks szólt az elszakadás mellett, míg 2227 szavazat amellett tett hitet, hogy Oros továbbra is Nyíregyháza közigazgatási részeként élje mindennapjait.

A közel 58 százalékos részvételi arányt tükröző szavazást rendkívüli esemény nem zavarta meg – tudtuk meg vasárnap este Dr. Szemán Sándortól, Nyíregyháza Megyei Jogú Város jegyzőjétől, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől.

- Nyéki Zsolt -

 

Újabb fórum hétfőn Oros "sorskérdéseiről"
Milyen sors vár Orosra, ha önálló lesz? Mi valósulhatott volna már meg egy valódi településfejlesztési akció keretében idén? Mekkora a tétje az április 27-ei népszavazásnak?  

Érvek és ellenérvek Oros leválásához
"Mi vagyunk a 20. választókerület lakót, s úgy tűnik, a város huszadrendű lakosként is kezel bennünket.”

Oros önnállóságáról vitáztak
Dr. Szemán Sándor, a megyeszékhely jegyzője már hitelesítette azt az aláírásgyűjtő ívet, mellyel népszavazás kezdeményezhető Oros önállóságáról, melynek nincsenek jogi akadályai.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!