Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.19. 06:17

Csikkdobálás? Zéró!

<p>Alapvetően az érintetlen természet híve vagyok, de most mégsem töltött el szomorúság, amikor a buldózerek tolólapjai Kisvárda határában belevágtak a sárga homoktalajba és hatalmas kupacokat gyűrtek fel maguk előtt.<BR /><STRONG>Nyéki Zsolt jegyzete<STRONG></STRONG></STRONG></p>

Ha már választani kell, akkor inkább földet, mint bűzös szeméthegyet tologassanak a lánctalpas erőgépek – márpedig ez a mozzanat éppen erről szól. Olyan hulladéklerakó épül Felső-Szabolcs szívében (s követi majd Szatmárban és Nyírségben), amely nem csak a lelkiismeretünk megnyugtatására szolgál.

Olyan, amelyből garantáltan nem illan el a mérgező gáz, nem szivárog el a szenny, s nem mérgezi a vizet, amelyet aztán drága eljárással kell ihatóvá tenni.

A beruházás megkezdődött, de vajon elmondható ez az emberek szemléletváltásáról is? Sok-sok milliárd forintot költünk most el tárgyi, technikai feltételek megteremtésére, de mindez csak akkor javítja valóban az életkörülményeinket, ha szakítunk a „bármit eldobunk bárhol” mentalitással. Ha mindenki elkezdi a maga kis környezetében, otthonában szelektáltan gyűjteni a hulladékot, s a társadalom zérótoleranciát hirdet a szemetelőkkel szemben. S ez bizony egy cigarettacsikk eldobásánál kezdődik...

Olvassa Nyéki Zsolt blogját is, keresse az Egyhuronpendulok-et!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!