Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.04. 12:00

Adócsökkentésre buzdít az SZDSZ Nyíregyházán is

<p>Nyíregyháza - A Fidesz nem határolódik el a szélsőségtől, ezzel bátorítást adva a radikális elemeknek – hangzott el a liberálisok sajtótájékoztatóján.</p>

Az SZDSZ már a népszavazás utáni időre koncentrál. Ez derült ki a párt keddi sajtótájékoztatóján, amikor Kiss Gyula megyei alelnök elmondta: az SZDSZ országos tanácsa úgy látja, 2009-ben 5-600 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyet adó- és államadósságcsökkentésre fordíthat a kormány.

Elsősorban szja, valamint járulékcsökkentés, illetve a konvergenciaprogramban meghirdetett négy százalékos különadó jöhet szóba. Elkészült az SZDSZ megyei honlapja is (www.szdszszabolcs.extra.hu), amelyen megtalálhatók a párt legfrisebb hírei.

Hétfőn a nyíregyházi cigány kisebbségi önkormányzat azzal a kéréssel fordult a közgyűléshez, alakítsanak ki egy állásfoglalást, amelyben elítélik a szélsőséges romaellenes csoportok tevékenységét – mondta Felbermann Endre, az SZDSZ városi elnöke. A Fidesz frakció részéről módosító javaslat érkezett, ám jogilag ennek nincs meg a lehetősége. Szavazáskor kiderült, 19 igennel fogadta el a közgyűlés, míg az ellenzék nem szavazott, kikapcsolta a gépét. Ez sajnálatos, mert azt jelzi, a Fidesz nem határolódik el a szélsőségtől, a Magyar Gárdától, ezzel egyszersmind bátorítást adva a radikális elemeknek – mondta a városi elnök.

- Sipos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!