Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.01. 09:23

Egyetlen magyarként fújta

<p>Márciusban Japánba utazik, a nyáron pedig Amerikában muzsikál az érdeklődőknek, míg augusztusban Koreában zsűrizési feladatok várnak rá.</p>

Mozgalmasan teltek az elmőlt hónapok Szentpáli Roland tubaművész számára. Elóadták többek között a Beatus Vir című oratórikus művét, amelyben kórus, szimfónikus zenekar , dzsesszkvintett is szerepel.

Londonban és Manchesterben is adott önálló hangversenyt. Angliában nemcsak előadóművészként, hanem tanárként is ismerik, ugyanis oktat a manchesteri zeneakadémián.
A Solti György vezetésével 1995-ben megalakult Világzenekar nyári turnéjában egyetlen magyarként vett részt. Koncerteztek Brüsszelben, Budapesten és Rotterdamban.
A Solti György Rézfúvós Együttessel – amelynek a művészeti vezetője is Roland –, az elmúlt egy évben 51 koncertet adtak. Varnus Xavérral közös lemezt készítettek Raveltől Vangelisig címmel, amely dupla platinalemez lett a több mint 20 ezer eladott példányszám után.
2008 elején tubaművészként koncertezik és mesterkurzust tart Szentpáli RolandAusztráliában, Új-Zélandon, Thaiföldön. Márciusban Japánba utazik, a nyáron pedig Amerikában muzsikál az érdeklődőknek. Augusztusban Koreában zsűrizési feladatok várnak rá.

A Solti György Rézfúvós Együttest várják Koreába és Ausztráliába. Októberben 22 koncertből álló európai turnéra indul az együttes. tervezik újabb lemez készítését Varnus Xavérral, s szeretne az együttes egy önálló lemezt is készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!