Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.02. 14:40

„Kátyúban” a felsősimai polgárőrség

<p>Felsősima - Szolgálati autó nélkül oda a település közbiztonsága! – állítja Bársony János elnök. Ha a hitelező bank visszaveszi a szolgálati autót, a lelkes kis csapat munkája egyszerűen ellehetetlenül.</p>

– Kettős értelemben is „begurultak” nemrégiben a felsősimai polgárőrök. Bársony János elnök szolgálati autójával érkezett szerkesztőségünkbe, hogy segítséget kérjen Olvasóinktól. A sokat tapasztalt rendőr elpanaszolta: a szervezet szerény költségvetése nem teszi lehetővé, hogy tovább finanszírozzák a tavaly nyáron vásárolt 12 éves Lada személygépkocsi havi törlesztőrészleteit és biztosítását. Ha a hitelező bank visszaveszi a szolgálati autót, a lelkes kis csapat munkája egyszerűen ellehetetlenül.

- Bármily koros és „beteges jószág”, nélkülözhetetlen számunkra ez a gépkocsi. A polgárőrség kasszájából önállóan, külső támogató nélkül immár nem tudjuk fizetni a havi 10.800 forintos törlesztő részletet és a biztosítást, adósságaink hónapról hónapra gyűlnek. Hiába kértem anyagi támogatást az önkormányzattól, a hivatal „maracperselyéből” sajnos nem jut nekünk.

Karácsony előtt Kovács Aladár, a kuratótium elnöke jóváhagyta kérelmünket, és a segítségünkre sietett 80 ezer forinttal, ebből fizettük ki az elmaradt törlesztőrészleteket és a kötelező biztosítás díját. Az új esztendő azonban újabb nehezségeket szül, januártól megint fizetésképtelenek leszünk. Hatalmas területre felügyelünk, járőrözünk, rendezvényeket biztosítunk, részt veszünk a hulladékkommandóban. Az öreg keleti autó „gyári éhségét”, üzemanyagfogyasztását tovább növelik a köves, sáros, kátyús földutak. Ha van olyan vállalkozó, jogi vagy magánszemély, aki bármilyen szerény összeggel támogatni tudná munkánkat, jó irányű törekvésinket, kérem, tegye meg! – mondta Bársony János elnök.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!