Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.17. 14:57

Tiltakoznak a romák az érpataki rendezvény ellen

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének hétfői sajtótájékoztatóján lemondásra szólították fel a település egész képviselő-testületét.</p>

Indikás szerint a rendezvényen a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tagjai egyenruhában masíroztak az utcákon, ezért Lakatos István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke hétfői sajtótájékoztatón kijelentette: meg fogják akadályozni, hogy a megyében cigány családokat, asszonyokat és gyerekeket tartsanak rettegésben.

Hozzátette: ha korábban szereznek tudomást a rendezvényről, a megye cigánysága sokkal nagyobb létszámban jelent volna meg, hogy hangot adjon tiltakozásának. Megengedhetetlen a faji megkülönböztetés bármilyen formája, a félelemkeltés, ezért a szombati esemény után levélben fordultak a megyei közgyűlés elnökéhez, kérve a további intézkedések meghozatalát.

Orgován Zoltán, Érpatak Kisebbségi Önkormányzat elnöke a sajtón keresztül szólította fel a település egész képviselő-testületét, hogy mondjon le. Balogh Albert a megyei Roma Jogvédő Alapítvány elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy el kell választani a szólásszabadságot a gyűlöletkeltéstől.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!