Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.10. 11:31

Robbanás a piac mellett!

<p>Nagykálló - Egy személyt mentőhelikopter vitt kórházba hétfő délelőtt Nagykállóból, amikor egy áruház alagsorában robbanás történt. A szomszédos piacot azonnal kiürítették. <dia width="850" height="630" alt="Gázrobbanás Nagykállóban 2007.12.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_zrobban_s_Nagyk_ll_ban_2007_12_10_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gázrobbanás Nagykállóban 2007.12.10." /></a></dia>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-nkallomozi_ps_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Életveszélyes állapotban a robbanás áldozata

Hétfőn délelőtt 9 óra körül Nagykállóban egy áruház alagsorában (feltehetően gáz-) robbanás történt. Egy személyt életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálatot indított – tájékoztatta olvasóinkat Fülöp Gergely r. fhdgy.

A helyszínen elsősorban a közlekedésben látszott nyoma a balesetnek, óriási torlódás keletkezett amiatt, hogy a piacról kiküldött árusok, valamint az odamenni szándékozók is keresték, hol tudnának ideiglenesen megállni. A robbanás a piac területe mellett lévő áruház alagsorában történt. A  tűzoltók már végeztek az oltással, a helyszínre érkezett szakemberek indulnak vizsgálni a rongálódást.

A keletkezési okról Tábori Tibor a Nagykállói rendőrőrs parancsnoka annyit tudott mondani, hogy a robbanást követően egy eszméletlen embert találtak az alagsorban. Kiürítették és lezárták a piacot, mert nem lehetett tudni van-e még veszély, kell-e újabb robbanástól tartani. A további intézkedést a munkabiztonsági szakemberek vizsgálatának eredményétől függően kell tenni.

– Nem sokkal később a bejárás után már az áram és a gázszolgáltatók szakemberei vizsgálták át a vezetékeket. Úgy tűnt további veszély nincs, ezt követően azokat az árusokat, akiknek a kocsija, áruja a gyors kiürítéskor a helyszínen maradt, visszaengedték, de a hétfői napon a piac már biztosan nem nyit ki. Az alagsorban talált sérültet a mentők egy közeli tisztásra vitték, ahonnan mentőhelikopter szállította kórházba. Azt, hogy az épület külső oldalán látható vakolathullás összefüggésben van-e a robbanással, egyelőre nem tudni. Az anyagi kár nagyságát is csak később lehet felbecsülni.

- Az újabb jelzés alapján arról tájékoztatta olvasóinkat Fülöp Gergely, hogy nem gáz robbant. Az újabb adatok szerint egy vegyes tüzelésű kazánból kicsapó lángok okozhatták életveszélyes égési sérüléseit annak a fiatalembernek, akit hétfőn délelőtt egy nagykállói áruház alagsorából mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A Nagykállói Rendőrős szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket. Az elsődleges adatok szerint a szerencsétlenül járt alkalmazott papírdobozokat akart eltüzelni.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András, Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!