Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.20. 15:56

Munkáspárt 2006, Jogsértések Magyarországon

<p>Nyíregyháza - A napi, aktuális politikai eseményekkel kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Munkáspárt 2006 megyei elnöke, Kiss Bálint csütörtökön délután Nyíregyházán.</p>

– A hétvégén történt eseménnyel, vagyis a Hiller István háza elleni támadással kapcsolatosan az a véleményünk, hogy azt egy szélsőjobboldali megnyilvánulásnak kell tekinteni, s arra kérnénk a rendőrséget, hogy tegyenek meg mindent az elkövetők kézre kerítésének érdekében.

Pozitív változásnak érezzük, azt hogy a Főügyészség indítványozta a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg nevű szervezetek feloszlatását, s azt, hogy Orbán Viktor elhatárolódott ezektől a szervezetektől. Azt azonban nem értjük, hogy a Fidesz megyei tagjai miért nem tették még meg ezt a lépést, mint ahogy azt sem hogy az egyházak képviselői, miért nem határolódtak el a Gárdától.

A cigányság problémáját nem lehet kirekesztéssel megoldani. Őket nem lehet elengedni, hanem támogatást kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikeresen beilleszkedhessenek. A baloldali értékek alapján javasoljuk az egészségügyi rendszer reformációját, azonban ellenezzük a magántőke szerepének növelését, és a profitorientált vállalkozások érdekeinek előtérbe helyezését – mondta el Kiss Bálint.

- Kiss Takács Béla -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!