Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.05. 18:07

Zár a MÁV – no de hogyan tovább?

Címkék#vonat#MÁV

<p>„Zár a MÁV – de hogyan tovább a 49-es főúton?” címmel intézett szóbeli kérdést Fülöp István országgyűlési képviselő a parlament hétfői ülésén Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez.</p>

– A kormányzat, illetve a MÁV tervezett intézkedése nyomán 2007 decemberében szüneteltetik többek között a MátészalkaCsenger közötti vasúti személyforgalmat is. Ez rendkívül hátrányos helyzetbe hozza az érintett települések valamennyi lakóját, hiszen a forgalom közútra terelésével nemcsak a forgalom, hanem a környezeti ártalmak és a balesetek száma is várhatóan növekedni fog az egyébként is igen balesetveszélyes 49-es főútvonalon.

Önök többször mondtak nemet az M49-es gyorsforgalmi út megépítésére, valamint a 49-es főút Rohod és Csengersima közötti szakaszán kerékpárút megépítésére. Nem számolnak azzal, hogy a határmenti lakosság munkavállalási lehetőségének kibővülése, a kereskedelmi forgalom, a nemzetközi teherforgalom ugrásszerű növekedése és most a vasúti mellékvonal megszüntetése kaotikus állapotokat eredményezhet a 49-es főútvonalon. Mikor és milyen módon kívánják fejleszteni Mátészalka – Csenger térségében az infrastruktúrális hálózatot? – tette fel a kérdést Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

- Nyéki Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!