Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.26. 10:37

Sztrájkra készülnek a helyi volánosok

<p>Nyíregyháza – A Volán társaságok autóbuszvezetőinek többségét tömörítő Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) – egyéb érdekképviseleti szervezetekkel együttműködve sztrájkot szervez a személyszállító Volán társaságoknál.</p>

Abból a célból, hogy a menetrendszerű közúti közlekedésben dolgozó autóbuszvezetők korkedvezményre jogosító idejének a vezetett jármű típusához kötése törlésre kerüljön. A sztrájkfelhíváshoz a Közúti Közlekedési Szakszervezet Szabolcs Volán Zrt.-nél működő szakszervezete is csatlakozott.

A munkabeszüntetés 2007. november 20-ai bejelentését követően a munkáltató és a munkaadói érdekképviseletek megkezdték az egyeztetést a sztrájkfelhívással összefüggésben a sztrájk időtartamáról, a még elégséges szolgáltatásról, továbbá a munkáltató vizsgálta a helyettesítő szolgáltatás biztosításának lehetőségét.

Társaságunk, mint munkáltató a helyi szakszervezettel az eddig lefolytatott tárgyalás során arra törekedett, hogy a sztrájk megtartása esetén a menetrend szerinti forgalom minél rövidebb ideig szüneteljen. Jelenlegi álláspont szerint – amennyiben a KKSZ sztrájkfelhívását nem vonja vissza -, úgy a Szabolcs Volán Zrt. menetrend szerinti autóbuszközlekedése november 27.-én üzemkezdettől 6,00 óráig sztrájk miatt szünetel, azonban 6,00 órakor mind a helyi, mind a helyközi autóbuszok teljes vonalhálózaton menetrend szerint indulnak, de arra lehet számítani, hogy kisebb késések előfordulhatnak.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet 2007. november 26.-án 12,00 óráig vár választ a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól követelésükkel kapcsolatban. Ezen időpontban dönt arról, hogy a sztrájk megtartásra kerül-e, vagy a felhívást visszavonják. A tárgyalások helyi szinten folytatódnak, az országos szintű döntést is figyelembe véve a Tisztelt Utazóközönséget november 26.-án 14,00 óráig tájékoztatjuk a végleges fejleményekről.

Kapcsolódó cikkek:

- Sipos Marianna -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!