Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.29. 20:11

Új parancsnok a kisvárdai tűzoltóknál

<p>Kisvárda - A közelmúltban leköszönő Szűrös Gyula tü. alezredes megüresedett parancsnoki helyére a mai napon választott új tűzoltó parancsnokot Kisvárda város önkormányzatának képviselő testülete.</p>

Az országosan meghirdetett pályázat határidejének lejártát követően a város képviselő testülete volt jogosult eldönteni, hogy ki lesz az új tűzoltó parancsnok.

Az elöljáró szakmai szervezet részéről Pernyák Sándor tü. ezredes Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató véleményezte a képviselő testület jelöltjét.
Kisvárda város tűzoltó parancsnoki tisztét 2007. december 1-jétől egyhangú szavazással K. Szabó Ferenc tü. alezredes a korábbi parancsnokhelyettes tölti be.
Az új tűzoltó parancsnok 1988-ban március 1-jén - néhány nappal házasságkötését követően -került a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába, mint tűzmegelőzési előadó.
1992-től tűzmegelőzési osztályvezető (parancsnokhelyettes).
Az új tűzoltó parancsnok nős, egy kislánya van, felesége a helyi kórházban dolgozik.
A képviselő testületi ülés után a laktanyába érkező új parancsnokot szirénaszóval köszöntötte a bent lévő szolgálati csoport állománya.
- Kiss Takács Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!