Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.30. 07:58

Alacsony szálltak az autók és a vezetékek is

<p>Több mint tíz esetben riasztották az éjszaka a tűzoltók ügyeleteseit. Négyszer volt szükség a munkájukra közlekedési balesetnél.</p>

Kétszer kellett műszaki mentéshez vonulniuk Ibrány térségébe, de volt figyelmetlen sofőr Mátészalkán és Nyírbogáton is. Ez utóbbi helyen az autó a vasúti síneken landolt, de vezetője sietve hagyta el a baleset helyszínét.

A beköszöntött hideg nem kíméli a villamos vezetékeket sem. A magasfeszültség leszakadása két esetben is tüzet okozott. Arról is tájékoztattak az ügyeletek, hogy egyre több a kémény és szemét tűz.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy fűtési időszakban a kályhák, kandallók, vegyes tüzelésű kazánok közelébe ne tároljanak gyúlékony anyagot, szemetet, mert egy kipattanó szikra is tüzet okozhat. Arra is figyelmeztetnek, hogy fontos a kémények tisztítása, hiszen a ott felhalmozódott korom miatt tragédia is történhet.

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!