Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.29. 16:25

Heti határhelyzet

<p>A Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai az eltelt egy hét alatt elfogtak egy ukrán embercsempészt, három moldáv határsértőt és hat körözött személyt.</p>

Utóbbiak közül három magyar, két ukrán és egy román állampolgárt lopás, garázdaság, ittas vagy bódult állapotban való járművezetés bűncselekménye, közokirat-hamisítás, illetve tartózkodási hely megállapítása miatt kerestek a hazai és a külföldi hatóságok.

A határőrök több esetben a rendőrökkel, vagy éppen a munkafelügyelettel közös szolgálat során harminchat honfitársunkat kaptak rajta valamilyen jogellenes cselekményen: hatot garázdaság, egyet súlyos testi sértés, hármat lopás, egyet koldulás, kettőt rendzavarás, hetet munkaszerződés nélküli foglalkoztatás, kilencet feketemunka végzése, hét nőszemélyt pedig tiltott kéjelgés miatt.

Három ukrán állampolgár hamis, vagy hamisított úti okmánnyal akarta átlépni az államhatárt, 18 összesen 855 nappal tovább tartózkodott hazánkban a megengedettnél, 11-en pedig az országunkon való átutazásra szóló engedélyt nem megfelelően használták fel.

Határrendészeti szabálysértést 6 ukrán, 3 magyar és 2 román, közlekedésrendészetit 205 magyar, 26 román, 2 ukrán és egy lengyel állampolgár követett el.

- Tanyik József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!