Tenisz

2021.12.10. 16:35

Nadal a melbourne-i felvezető tornán tér vissza

Rafael Nadal az ausztrál nyílt teniszbajnokság január 4-én kezdődő, melbourne-i felvezető tornáján tér vissza a sérülése miatti hosszú kihagyás után.

A kétszeres olimpiai bajnok spanyol játékos leadta nevezését a január 17-én rajtoló Australian Openre, előtte pedig az ugyanott sorra kerülő 250-es versenyen is részt vesz.

A világranglista hatodik helyére csúszott sztár az idén két trófeát szerzett Barcelonában és Rómában, s legutóbb augusztusban játszott a washingtoni tornán, amelyen az év eleji hátsérülése után újabb sérülést szenvedett el a bal lábfején, így a szezon hátralévő részét kihagyta.

A 35 éves Nadal célja az, hogy az Australian Openen megdöntse a férfi rekordot, amelyen jelenleg hárman osztoznak, rajta kívül Roger Federer és Novak Djokovic is 20 Grand Slam-serleggel büszkélkedhet.

Borítókép: A spanyol Rafael Nadal az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2021. április 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!