Sport - Salakmotor

2018.08.20. 19:10

Remek futamokat, és orosz sikert hozott az ünnepi nagydíj

Debrecen - Nem szakadt meg a sorozat, idén is felbőgtek a motorok a világ egyik legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotoros viadalán.

Debrecen - Nem szakadt meg a sorozat, idén is felbőgtek a motorok a világ egyik legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotoros viadalán.

A rekkenő hőségben is kilátogató közel 3000 néző előtt hat nemzet vaspapucsosai pattantak nyeregbe, hogy eldöntsék, ki viheti haza a 43. Debrecen Nagydíj díszes serlegeit. A megmérettetésen gyakorlatilag az összes magyar élversenyző – a címvédő Magosi Norbert is – starthoz állt, de a bukásokkal is tarkított, remek futamokat hozó hétfő mégsem róluk, hanem a lengyel Ekstraligában edződő orosz Viktor Kulakovról, valamint két cseh vitézről, Ondrej Smetanáról és Eduard Krcmárról szólt.

Kulakov egy kivételével az összes futamát megnyerte – egyedül Benkő Roland tudta legyőzni – és 14 pontot gyűjtve megérdemelten diadalmaskodott. A 13 pontos Smetana a második, míg a 12 egységet szerző Krcmar a dobogó legalsó fokára állhatott fel, előbbi sikere nagy meglepetésnek számít.

Leállt a motor

A magyarok közül a legjobban Magosi Norbert (9 pont) teljesített, pedig az utolsó futamában saját hibájából fakadóan nullázott. Nem járt jobban Benkő sem, alatta a 19. futamban állt meg a motor, nem kis bosszúságot okozva a salakszórónak. Kovács Roland 7 pontja is dicséretes, a többi honfitársunknak nem ez volt élete legjobb versenye, Fazekas Denisz 3, Bárány Márk 1 pontig jutott. A debreceni Bárány igen balszerencsés volt ezen a napon, öt starthoz állásából négy futamban bukott.

Magosi így értékelt a viadal után: – Kicsit fáradt voltam, mert pénteken és szombaton még Németországban versenyeztem, tegnap pedig felkészítettük a motort a szerelőmmel. Szerencsére ez nem hatott ki a versenyzésemre, a dobogó második foka meg lehetett volna, amennyiben az utolsó futamomban nem felejtem el kinyitni az üzemanyagcsapot a rajt előtt. De megfeledkeztem róla, ezért leállt alattam a motor, és hiába jeleztem a vezetőbírónak, mire észrevették már nem tudták lereagálni, és elstartoltatták a többieket, akiket így már esélyem sem volt utolérni – árulta el a vaspapucsos.

MSZ


1. Viktor Kulakov (orosz), 14 pont

2. Ondrej Smetana (cseh), 13 pont

3. Eduard Krcmár (cseh), 12 pont

6. Magosi Norbert 9 pont

7. Benkő Roland 8 pont

9. Kovács Roland 7 pont

13. Fazekas Denisz 3 pont

17. Bárány Márk 1 pont


[related-post post_id="3957950"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!