Sport

2019.03.10. 08:20

DEAC: a második félidőre elfogytunk Kaposváron

Debrecen - 24 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 21. fordulójában Kaposváron. Berényi Sándor együttese egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a kiválóan játszó hazaiakkal, de a fordulás után már esélyük sem volt a győzelemre.

Debrecen - 24 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 21. fordulójában Kaposváron. Berényi Sándor együttese egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a kiválóan játszó hazaiakkal, de a fordulás után már esélyük sem volt a győzelemre.

A tavaly még Kaposváron pattogtató Ivosev hárompontosával indult a találkozó, melyre Spica válaszolt a következő támadásból. Két perc után Amigo ziccerével már 7-2-re vezetett a DEAC, de egy 7-0-s futással hamar átvették a vezetést a somogyiak. A folytatásban kapkodóvá vált a debreceniek játéka, rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek, ráadásul a védekezésük sem volt kellően agresszív, a negyed derekára meg is léptek a vendéglátók (20-14). A negyed vége azonban a hajdúságiaknak sikerült jobban, hiszen egy nagyszerű sorozat végén előbb Polyák középtávolijával egyenlítettek, majd Manigat távolijával a vezetést is átvették (20-23).

A második negyed kezdetén magához tért a Kaposvár, és tetszetős labdajáratások után visszavették a vezetést. A döntetlenközeli eredmény állandósult, a hazaiak agresszív kettő-kettőkből igyekeztek érvényesülni, míg a DEAC elsősorban a palánk alól, illetve gyorsindításokból volt eredményes. A második tíz perc közepén Ivosev triplájával hat pontra hízott a debreceni fór, de két lehohanás után már Berényi Sándor volt kénytelen időt kérni (33-35). Ezt követően Ubilla percei következtek, az amerikai egy hármassal és egy kettő plusz egyes akcióval ismét fordított (39-35). A félidőhöz közeledve kissé felgyorsultak az események, a nagy adok-kapokból pedig inkább a hazaiak jöttek ki jól, hiszen Hendlein duplája után 45-40-el mehettek szünetre a felek.

A fordulás után is lendületben maradtak a somogyiak, Pusthavar közelije után pedig hamar kétszámjegyűre nőtt a differencia (53-43), ráadásul Henry Dugat megkapta negyedik személyi hibáját is. Ezt követően kezdtek elszabadulni az indulatok, de a játékvezetők csak a DEAC-ot sújtották technikai hibákkal. Időkéréssel és védekezésváltással igyekezett feltüzelni övéit Berényi Sándor, de sokáig ez sem bizonyult eredményesnek. A negyed végére sikerült lehiggadniuk a cívisvárosiaknak, de hiába jöttek be tízen belülre, Halász utolsó másodperces hárompontosával visszaállt a tíz egységnyi differencia.

Két hazai kosárral indul a záró felvonás, melyre Ivosev még válaszolt, de Ubilla hármasa után már bajban volt a DEAC (78-63). Zárkózott becsülettel a Debreceni Egyetem gárdája, ám a vendéglátók minden egyes hibát könyörtelenül megbosszultak, és pontos távoli dobásaiknak és gyorsindításaiknak köszönhetően tovább növelték előnyüket. Polyák Lászlóék érezhetően elkedvetlenedtek a végére, így a Magyar Kupa bronzérem és a Szolnok legyőzése után ezúttal egy 24 pontos vereséggel voltak kénytelenek távozni Kaposvárról.

Kaposvári KK – DEAC 103 – 79 (20-23, 25-17, 26-21, 32-18)

KKK: Ubilla 11/6, JOHNSON 25/6, Markovics 12, HENDLEIN 15/3, SPICA 22 csere: Pustahvar 13/6, Harazin -, Halász 5/3, Pusaka, Hock.

DEAC: Dugat 4, MANIGAT 18/6, Boriszov 13/6, IVOSEV 28/9, Amigo 3 csere: Bognár 1, Polyák 10, Omenaka 2, Tóth.

Berényi Sándor: Fegyelmezetlenek voltunk, és sok előre megbeszélt dolgot hajtott végre ellenfelünk, amikben tudtuk, hogy erősek. Sajnos ezeket nem tudtuk megakadályozni, támadásban pedig nem úgy játszottunk, ahogy egy igazi csapat. Morálisan nem voltunk ma erősek, egy extrán játszó Kaposvár ellen nem is lehetett más a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!