Sport

2019.02.19. 17:07

Loki: örömmel tér vissza Karnik Szabina

Debrecen - Karnik Szabina lapunknak elmondta, egyértelmű volt, hogy igent mond a megkeresésre.

Debrecen - Karnik Szabina lapunknak elmondta, egyértelmű volt, hogy igent mond a megkeresésre.

Sok Loki-szurkolónak csillanhatott fel a szeme, mikor megtudta, hogy a nyáron visszatér Debrecenbe Karnik Szabina, akivel egy plusz egyéves szerződést kötött a klub. A kiváló jobbátlövő 2016-ban szerződött Dunaújvárosba, majd egy év múlva váltott, s az MTK kézilabdázója lett. Igazán remek formát mutat a kék-fehéreknél, a 2017/18-as szezonban 27 találkozón 150-szer volt eredményes, míg a jelenleg futó bajnokságban eddig 16 mérkőzésen 101 gólt szerzett.

A cívisvárosi nevelésű kézis a Naplónak nyilatkozva úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a DVSC-ben is egy gólerős Szabinát láthat majd a közönség. – Azért tisztában kell lenni vele, hogy az MTK nem a Loki. Jelenleg szinte nincs is cserém, nagy feladat hárul rám, és próbálok is megfelelni az elvárásoknak. Szerencsére jönnek is a gólok, de egy meccset nem egyedül kell megnyerni, jó, ha az ember pihenhet néha a találkozók közben, mivel nem lehet végig koncentráltnak lenni, fáradtan több rossz döntés becsúszhat. Debrecenben már nagyobb lesz a merítési lehetőség, ettől függetlenül, vagy éppen ezért, bízom benne, hogy jó és gólerős tudok majd lenni – reménykedett Szabina, majd arra is rátért, hogy miért is tér haza.

Vannak még céljai

– Remekül éreztem magam az MTK-nál, jó szezonokat is futottam, az edzőnk, Golovin Vlagyimir egy kiváló szakember, akivel jó együtt dolgozni. Azért igazoltam el anno, mert ki szerettem volna magam próbálni máshol is, sokat tapasztaltam, ennek ellenére könnyű volt meghozni a döntésemet, mikor megkeresett a DVSC. Debreceni vagyok, honvágyam is volt, valamint vannak még terveim a kézilabdában, például jó lenne még nemzetközi kupában szerepelni, és lássuk be, erre nem sok esélyem lenne a közeljövőben az MTK-nál – vélekedett a jobbátlövő.

Azt is megtudtuk, a régi-új csapatársak is boldogok, hogy újra piros-fehér szerelést ölt majd Karnik Szabina. – Kelemen Évi például rögtön hívott, ahogy megtudta, hogy esetleg visszatérhetek, és mondta, ne vacilláljak, várnak. De mellette több drukker is üzent már, hogy örülnek a hazatérésemnek, ami nagyon jó érzés!

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!