Sport

2019.01.23. 12:47

A saját kezükben van a sorsuk a kézilabdásoknak

Magyarország - Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállósa szerint csak magukkal kell foglalkozniuk.

Magyarország - Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállósa szerint csak magukkal kell foglalkozniuk.

Norvégia legjobbjai ellen vívja meg utolsó középdöntős mérkőzését a magyar válogatott a német–dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, a felek szerdán 18 órától feszülnek egymásnak (élő: M4 Sport).

A végén is összpontosítani

Norvégia három góllal, 30–27-re legyőzte Svédország csapatát hétfőn este, az egyiptomiak pedig 26–20-ra kikaptak Dániától. Mindez azt jelenti, hogy a magyaroknak szerda délután szurkolniuk kell Tunéziának, hogy ne kapjon ki Egyiptomtól. Amennyiben a magyar válogatott vereséget szenved az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, az egyiptomiak viszont nyernek, akkor a gólkülönbség dönt Magyarország és Egyiptom között. A herningi csoportban a mieink jelenleg a negyedik helyen állnak, a kiírás szerint a csoportok első és második helyezettjei az elődöntőbe jutnak, a harmadikok az ötödik helyért, a negyedikek pedig a hetedik helyért játszanak.

Bánhidi Bence, a magyar férfi kézilabda-válogatott be­állósa szerint a játékosok többsége fáradt, mivel hét mérkőzésen van túl a világbajnokságon, ennek ellenére szerdán le kell győzniük Norvégiát, hogy a hetedik helyért játszhassanak.

A MOL-Pick Szeged játékosa az MTI-nek elmondta, legutóbbi középdöntős mérkőzésük, a Tunézia ellen vasárnap 26–21-re megnyert találkozó úgy sikerült, ahogy megbeszélték. Elismerte, hogy az eddigi meccsek többségét nagyon jól kezdték, viszont a végjátékban csökkent az összpontosításuk, ezért veszítettek pontokat.

„Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen a szerdai mérkőzésünk előtt már tudni fogjuk, mi történt az Egyiptom–Tunézia találkozón, és ez pozitívum. Tudjuk, hogy a norvégoknak is nyerniük kell, mert a svéd–dán rangadó csak a mi meccsünk után következik, tehát átnéztük a matematikát, de csak magunkkal foglalkozunk” – magyarázta Bánhidi.

A magyar csapat a hétfői szünnapját regenerációval, illetve közös főzéssel és fürdőzéssel töltötte, kedden pedig már edzettek a játékosok.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!