Sport

2018.12.03. 09:36

Háromszáz plüssmaci landolt a jégen

Debrecen - A DEAC megverte a Hokiklub Budapestet, a nézők adakoztak az állami gondozott gyerekeknek.

Debrecen - A DEAC megverte a Hokiklub Budapestet, a nézők adakoztak az állami gondozott gyerekeknek.

A DEAC a Hokiklub Budapest együttesét fogadta pénteken a Debreceni Jégcsarnokban ERSTE Liga-mérkőzésen. Nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók is nagyon várták ezt a mérkőzést, bízva abban, hogy a debreceni együttes ez alkalommal lezárja az utóbbi időszak gyengébb sorozatát és elindul a felfelé.

A meccsre akciót hirdetett meg a debreceni klub, amihez a nézők többsége szívesen csatlakozott. Pontosan 301 plüssmacit dobott be a közönség, akadt olyan szurkoló is, aki egész szatyornyi állattal jött. Mint azt a DEAC-tól megtudtuk, a játékokat a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének gyűjtötték, akik nehéz sorsú gyerekekhez juttatják majd el az adományt karácsonyra.

Jön a Mikulás

A csapat az egyesület képviselőinek csütörtökön, Mikulás napján, a Csíkszereda elleni meccsen adja át az összegyűlt plüssjátékokat. A találkozóra az egyesület vezetőin kívül öt állami gondozott gyermeket és kísérőiket is meghívott a klub, hogy egy kis (sport)élményt is adhassanak nekik.

Fotó: Derencsényi István

A találkozót a DEAC együttese nyerte 10–1-re, a cívisvárosi gárda vasárnap este újra a jégre lépett, a Vasas otthonában lejátszott bajnoki meccs lapzártánk után ért véget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!