Sport

2018.12.02. 16:17

DVSC: nagyon fontos három pont a fővárosból

Debrecen - A Loki a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az MTK otthonában, és a lefújásig meg is őrizte az előnyét.

Debrecen - A Loki a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az MTK otthonában, és a lefújásig meg is őrizte az előnyét.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy rangadót játszott szombaton késő délután a DVSC alakulata Budapesten, a dobogóról még le nem mondó cívisvárosiak az ugyancsak éremre hajtó MTK otthonába látogattak. Azért is fontos volt pontokat szerezniük a debrecenieknek, mert siker esetén újra szorosan tapadhattak az élmezőnyhöz, míg egy esetleges vereség azt jelentette volna, kissé leszakad a gárda az élbolytól.

Amint azt mi is megírtuk a találkozóra nem nevezhette a szakmai stáb az együttes csapatkapitányát, Tőzsér Dánielt, aki az eggyel korábbi fordulóban sérült meg, a középpályás combizma a Vidi elleni meccsen szakadt be. Tőzsért ezúttal Csősz Richárd helyettesített a posztján.

Remekül indult

A vendégek szempontjából remekül indult a találkozó, ugyanis már a 11. percben megszerezték a vezetést. Avdijaj labdájával Varga Kevin lépett meg, és okosan elgurította a játékszert a kapus mellett!

Válaszul a kék-fehérek is villantottak, de túl közel nem kerültek a gólhoz Bognár mellé menő lövésekor.

A 23. percben megsérült a jobbhátvéd Kusnyír Erik, helyére Kinyik Ákos állt.

A félidő második felében komoly adok-kapok alakult ki a kapuk előtt, az MTK is betalálhatott volna több ízben, de Szatmári és Avdijaj is gólt fejelhetett volna, ha pontosabban céloz. Lüktető, élvezetes volt ekkor a mérkőzés.

Nem folytatódott rosszabbul a második játékrész sem, mindkét csapat bátor focit játszott, az MTK benyomta ellenfelét, de a Loki kontráiban is benne volt a gól.

Egyre több dolga akadt a hajdúsági hálóőrnek, Nagy Sándornak, majd Szelin a kapufát is eltalálta, azaz érett az egyenlítés.

A 82. percben azonban Varga Kevin majdnem lezárta a nyitott kérdéseit a meccsnek, de ő is a kapufát találta el a háló helyett.

A folytatás még tartogatott további izgalmakat, de a DVSC végül hősiesen megtartotta előnyét, és elhozta a három pontot a Hungária körútról.

A siker azt jelentette, hogy a Debrecennek ugyanannyi pontja lett – szám szerint 24 – mint az MTK-nak, vagyis továbbra is elérhető közelségben maradt a bajnoki dobogó.

A lokisták szombaton játsszák az utolsó idei hazai bajnokijukat a Budapest Honvéd ellen, előtte azonban szerdán kupameccs következik a Vasas ellen idegenben.

HBN


[related-post post_id="4067820"]

[related-post post_id="4066359"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!