Sport

2018.08.03. 20:02

Úszó Eb - Negyedik a 4x100-as férfi gyorsváltó

Glasgow - Negyedik lett a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján.

Glasgow - Negyedik lett a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján.

A tavalyi budapesti világbajnokságon bronzérmes váltó ezúttal 3:14.51 perces időt ért el a döntőben.

A magyar egység a délelőtti selejtezőben 3:15.55 perces eredménnyel futamában a második, összesítésben a harmadik lett. Ezúttal változtattak a sorrendben, hiszen Kozma helyett Németh ugrott elsőként fejest a vízbe, s ez jó húzásnak bizonyult, hiszen egy országos csúcshoz közeli százzal váltott. Kozma következett, aki még mindig dobogón tartotta az együttest, Holoda Péter pedig kiváló váltásnak köszönhetően, erős ötven után második, a váltásnál harmadik volt. A zárás Bohus Richárdra maradt, a kisebb könyöksérüléssel bajlódó versenyző azonban csak a negyedik helyre hozta be a stafétát.

"Nem a negyedik hely a csalódás, hanem az, ahogyan úsztam, a formám. Érzem, hogy fejben nem vagyok annyira ott, mint tavaly a vb-n" - nyilatkozta Kozma Dominik, aki külön hangsúlyozta a glasgow-i bemelegítő medence "hátrányait", ugyanis véleménye szerint rendkívül klóros vízben kell az úszóknak felkészülniük. Hozzátette, önmaga "borzasztó" formája miatt döntöttek úgy, hogy ezúttal Németh Nándor legyen a kezdőember.

Bohus Richárd elmondta, nem csalódásként, hanem sokkal inkább egy ébresztő pofonnak éli meg ezt az eredményt, ami jókor jön az olimpiai felkészülés előtt.

Eredmények:

férfi 4x100 m gyorsváltó, Európa-bajnok:

Oroszország (Jevgenyij Rilov, Danyila Izotov, Vlagyimir Morozov, Kliment Kolesnyikov) 3:12.23 perc

2. Olaszország 3:12.90

3. Lengyelország 3:14.20

4. MAGYARORSZÁG (NÉMETH NÁNDOR, KOZMA DOMINIK, HOLODA PÉTER, BOHUS RICHÁRD) 3:14.51

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!