Sport

2018.08.10. 18:36

Suba Zsófi kétszeres győztes a serdülő ob-n

Hajdúszoboszló - A szoboszlói úszó az előfutamokban és a döntőkben is remekelt.

Hajdúszoboszló - A szoboszlói úszó az előfutamokban és a döntőkben is remekelt.

A Győrben megrendezett Országos Serdülő Bajnokságon öt úszóval vett részt a Hajdúszoboszlói Árpád SE Ludmány Rita edző irányításával.

A versenyen kimagasló teljesítményt nyújtott Suba Zsófi, aki az 50 és a 100 mellen sem talált legyőzőre, megszerezve ezzel a bajnoki címeket.

A számára eddig kevésbé kedvenc 200 m mellúszásban is az előkelő 3. helyezést szerezte meg felszabadult, ugyanakkor rutinos úszásával, így három éremmel gazdagodott a négynapos verseny során.

Zsófi sikeres formába hozását mutatta, hogy az előfutamokban és a döntőkben is új egyéni csúcsokat úszott. Ez szintén igaz a többiekre, akik ugyancsak jó formában versenyeztek, és úszták a legjobbjaikat, valamint egyéni csúcsokat.

Kiemelendő még Dancs Márton teljesítménye, aki szintén az előfutamokban és a döntőkben is megjavította egyéni csúcsait. Pál Tamás is minden versenyszámában javított, Nagy Ivett Fanny pedig a 100 méteres hátúszásban és 50 gyorson döntött új egyéni csúcsokat.

Kecskeméten is jól ment

Az Országos Gyermek bajnokságon, Kecskeméten is sikerült jó eredményéket elérniük a szoboszlóiaknak, pedig csak két versenyző képviselte az egyesületet. Ám a népes mezőnyben Szatmári Lilinek mégis sikerült bekerülnie a döntőbe, óriási egyéni csúccsal 100 m hátúszásban, ahol a nyolcadik helyezést szerezte meg az ország legjobbjai között.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!