Sport

2018.07.26. 15:13

DEAC: Tóth Bence ismét bizonyíthat az Európa-bajnokságon

Debrecen - A DEAC ifjú kosarasa Macedóniában lép pályára, de már a klubcsapatában is várja a felkészülést.

Debrecen - A DEAC ifjú kosarasa Macedóniában lép pályára, de már a klubcsapatában is várja a felkészülést.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is „túlélte” a válogatottban az utolsó keretszűkítést a DEAC játékosa, Tóth Bence. Az élete első profi szerződését nemrég aláíró játékos már el is utazott Macedóniába, ahol az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon szerepelhet – írja a Deacbasket.hu. A pénteken rajtoló kontinenstornán a magyar csapat Ausztriával, Belgiummal, Azerbajdzsánnal, Észtországgal és Grúziával került egy csoportba.

A 2000-es egy nagyon tehetséges korosztálynak van kikiáltva, örülök, hogy részese lehetek ennek az egésznek, mert nem csak a kosárlabdapályán, de azon kívül is összetartó a társaság.”

Az elsődleges cél a csoportból való továbbjutás, de úgy gondolom, nekünk mindig csak az előttünk álló mérkőzéssel szabad foglalkoznunk – vélekedett az Európa-bajnoki esélyekről Bence.

Várja a közös munkát

A második A-csoportos szezonjára készülő DEAC közben Adam Ramstedt személyében negyedik légiósát is megtalálta, így kezd kialakulni a jövő évi játékoskeret.

– Bár a válogatott miatt elfoglalt voltam a nyáron, folyamatosan figyelemmel követtem az események alakulását, hogy kikkel játszhatok a következő idényben egy csapatban. Nemrég vált hivatalossá egy újabb csapattárs érkezése, akinek egy rövid videóját szinte azonnal meg is néztem, és nagyon tetszett a játéka. Daniel Amigo és Adam Ramstedt fiatal, de már most nagyon jó kosarasok, akikben rengeteg potenciál van. Boriszov egy roppant tapasztalt, rutinos játékos, aki hosszú évek óta bizonyítja kvalitásait Magyarországon. Jahenns Manigat komoly bajnokságokban szerepelt ezelőtt, ő lehet az egyik mentorom a csapatnál, remélem, hogy sokat tanulhatok tőle, akárcsak Polyák Lacitól, aki szintén nagy erősítés. Várom már az alapozás kezdetét, hogy megismerkedhessek az új csapattársakkal, és elkezdhessük a közös munkát – mondta a DEAC keretéről a tehetséges irányító.

HBN


[related-post post_id="3930646"]

[related-post post_id="3923851"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!