Sport

2018.06.25. 12:59

Vb-2018 - Megőriznék hibátlan mérlegüket

Hiába dőlt már el a továbbjutók kiléte, így is jó meccsekre van kilátás.

Hiába dőlt már el a továbbjutók kiléte, így is jó meccsekre van kilátás.

Zárul a csoportkör az A-jelű kvartettben is a világbajnokságon: hétfőn 16 órától mérkőzik meg Uruguay és Oroszország Szamarában (élő M4 Sport), és szintén délután négytől feszül egymásnak Szaúd-Arábia, valamint Egyiptom Volgográdban.

Két fordulót követően eldőlt, hogy a házigazda oroszok és Uruguay is bejutott a nyolcaddöntőbe, egyaránt 6-6 pontot gyűjtöttek eddig a csapatok, ellenben az egyiptomiak és Szaúd-Arábia együttese utolsó találkozójára készül a tornán.

Szergej Ignasevics a FIFA-nak elmondta, azon vannak, hogy megőrizzék hibátlan teljesítményüket. – Teljesen jogosan biztosítottuk be a továbbjutásunkat a csoportból. Sokat dolgoztunk azért, hogy jó játékkal tudjunk előrukkolni.

A szakmai stáb alaposan feltérképezte ellenfeleinket, tudjuk, hova kell ütni, hogy fájjon."

– Uruguay ellen is nyerni szeretnénk, és százszázalékos mutatóval továbbmenni. A középpályán Jurij Gazinszkij és Roman Zobnyin hihetetlen munkát végeznek, ezzel megkönnyítve a védelem dolgát. Mindenkinek tenni kell a dolgát, kulcskérdés lehet, hogyan tudjuk kivenni a játékból Uruguay két sztárját, Cavanit és Suárezt.

Óscar Tabáre, Uruguay szövetségi kapitánya elismerte, eddig nem igazán tudtak élni a lehetőségeikkel, de bízik benne, hogy ez a jövőben megváltozik. Az ifjú Rodrigo Bentancur is bizakodik, reméli, továbbra is jó teljesítménnyel tudja segíteni csapatát. A középpályás megfogadta, ha Uruguay megnyeri a világbajnokságot, kékre festi a haját. Cristhian Stuani a meccs előtti sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország nagyszerű csapat, nagyon erős játékosokkal rendelkezik, így nem vár rájuk könnyű feladat.

Pontot akarnak szerezni

Egyiptom, illetve Szaúd-Arábia sem szerzett pontot első két találkozóján. Héctor Cúper együttese előbb 1–0-ra kapott ki Uruguaytól, majd 3–1-re az oroszoktól. Juan Antonio Pizzi tanítványai egy 5–0-s pofonba szaladtak bele a házigazda ellen, a dél-amerikaiakkal szemben pedig 1–0-ra maradtak alul. Nyilván egyik csapat sem szeretné pont nélkül befejezni a vb-t, így annak ellenére, hogy már biztosan kiestek, mégis van tétje az összecsapásnak.

A szaúdiak középpályása, Fahad al-Muvallad elismerte, az első meccsük Oroszország ellen nagyon nehéz volt, meglepte őket riválisuk. – Uruguay már nem tudott olyan egyszerűen legyűrni minket, reméljük, Egyiptomot le tudjuk győzni. Nem csupán nyerni szeretnénk, hanem a szurkolóinkat is ki szeretnénk szolgálni!

ÉKN


[related-post post_id="3902081"]

[related-post post_id="3901895"]

[related-post post_id="3901775"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!