Sport

2018.03.20. 09:42

Éremeső a Diákolimpián

Debrecen - Négy arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláinak tornászai, de a kosaras fiúk is dobogóra álltak az országos döntőn. Remekeltek a finálén a futsalos fiúk és első helyen jutottak a megyei fordulóba a röplabdás lányok.

Debrecen - Négy arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be a Debreceni Egyetem gyakorlóiskoláinak tornászai, de a kosaras fiúk is dobogóra álltak az országos döntőn. Remekeltek a finálén a futsalos fiúk és első helyen jutottak a megyei fordulóba a röplabdás lányok.

Még közel sincs vége a 2017/2018-as tanév megmérettetéseinek, de a Kossuth Gyakorló és a Balásházy sportolói már eddig is kimagasló eredményeket értek el a Diákolimpián.

A Kossuth utcai iskola tornász lányai esélyt sem hagyva vetélytársaiknak, két korcsoportban is magabiztosan nyerték meg márciusban a Budapesten rendezett országos döntőt. Az I. korcsoportban nemcsak a csapat, hanem Kappelmayer Kitti és Matkó-Terhes Gabriella révén egyéni arany- és ezüstérmet is sikerült hazahozni. A csapat tagjai voltak még: Litauszki Aliz, Györffi Lilla, Varga Réka és Molnár Eszter, felkészítőjük Varga Katalin, valamint Antal Mária.

A Sutyák Eszter, Szegedi Panna, Nagy Lili, Simándi Viktória, Ludman Eszter és Kőrösi Dalma alkotta II. korcsoportos csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott, úgy, hogy Kőrösi Dalma nyakába egy egyéni aranyérmet is akasztottak.

Brillíroztak idén a Csengő utca kosárlabdázói is: a Pécsett rendezett Diákolimpia döntőjén második helyezést értek el a gimnazista fiúk, akik közül Bencző Árpád Dánielt az All Star válogatottba is beválasztották. A csapat tagjai még Eke Pál István, Nagy Ákos, Dávid Ádám, Dávid Máté, Kovács Máté, Nagy Máté, Szabó Soma, Szűcs Dávid, Baló Mátyás, Palcsu Zalán, felkészítőik: Asbóth Endre és Asztalos József.

A kosaras lányok sem vallottak szégyent, hiszen erős mezőnyben a hatodik helyen végeztek a debreceni finálén. Muzsnay Lillát, Csorba Zsuzsannát, B Tóth Reginát, Keresztúri Saroltát, Horváth Petrát, Lekli Laura Évát, Kőrösi Réka Annát, Stekler Kamillát, Herdon Anna Gabriellát, Radványí Ágnest és Szekanecz Vera Annát Kovács Imre, valamint Asztalos József készítette fel.

A Balásházy futsalos fiai 826 csapat közül jutottak be a békéscsabai országos döntőbe, ahol a 9. helyen zártak. Babrik Mátyás Richárd, Komlósi Péter, Lakatos Balázs Zoltán, Makula Szabolcs, Marsa Erik Benjámin, Pinte Krisztián Milán, Racin Rosztiszláv, Réti János Bence, Szabó Sándor, Talpalló Norbert – valamennyien a 9.e osztályos sportgimnáziumi osztály tanulói, akiket Buglyó Roland edz.

A pallagi intézmény futsalos lányai még versenyben vannak a Diákolimpiai győzelemért, csakúgy, mint a Kossuth Gyakorló Arany téri iskolájának röplabdázói, akik az első helyen jutottak tovább a IV. korcsoport megyei fordulójába.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!